Hund Hverdag

Fra Valpekurs til Grunnkurs

16.10.2018

Annonse//

Fine Frøya


Som de fleste av dere sikkert har fått med dere, så har vi den siste tiden vært på Valpekurs med Frøya. Nå har vi fullført valpekurset og er nå i gang med grunnkurs. Dette foregår selvfølgelig på Vestfold’s beste hundeskole, nemlig lydig.no! Grunnen til at vi nå har valgt å fortsette med et nytt kurs, er fordi at vi fikk så godt utbytte av valpekurset, og ser ingen grunn til å avslutte treningen på skolen der. Når vi er så godt i gang med treningen og virkelig får respons fra Frøya på det, så fortsetter vi like gjerne det løpet videre, slik at vi får den beste utgaven av Frøya. For den innsatsen man legger inn i valpetiden, tjener man på resten av hundens liv. For så viktig er det.

Så hva er det man lærer på grunnkurset, som er annerledes fra et valpekurs?
For å gjøre dette mest korrekt, så siterer jeg like gjerne lydig.no sine beskrivelser av kursene.

Valpekurs:
«Valpekurs er for dere som akkurat har fått ett nytt familiemedlem. Valpekurs passer best for valper som er mellom åtte uker og seks måneder gamle. Det vil bli lagt vekt på enkle øvelser basert på valpens nysgjerrighet og lekenhet. Gjennom valpekurset vil vi sikre deg og din valp grunnlaget for kontakt og samarbeid. Øvelsene på valpekurset er enkle og viktige øvelser, som du enkelt kan ta i bruk i hverdagen. Det vil bli lagt inn pauser hver kurskveld, slik at du som eier kan stille spørsmål angående deg og ditt hundehold. Vi vil være behjelpelige med å besvare de spørsmål du måtte ha om trening av din hund.»

Grunnkurs:
«Grunnleggende hundekurs passer for alle hunder over seks måneder, eller som har gjennomført valpekurset. På hundekurset lærer du om hundetrening, samt grensesetting og oppdragelse. Hundekurset passer for alle, uansett type hund! Om du kun er ute etter en velbalansert og lydig familiehund, eller om du er av den typen som ønsker å drive med en type hundesport. Har du en hund du synes er vanskelig eller bare ønsker å lære mer, så er grunnkurs et ypperlig sted å starte. Kurset vil gi deg innføring i, og forståelse av, hundespråket og om hvordan du som eier kan håndtere ulike situasjoner som kan dukke opp. Vi er ute etter å bevisstgjøre deg som eier i ditt eget hundehold. På kurset vil vi tilpasse treningen til det nivået du og hunden din er på.»

Vi er utrolig fornøyde med progresjonen vi har fått og ennå får med Frøya- og ikke minst oppfølgingen fra lydig.no. Så dette er noe vi anbefaler på det sterkeste til dere som planlegger/vurderer å skaffe dere en hund, eller til dere som allerede har en valp/hund og ønsker den mer lydig. Det er så verdt det.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply