Blogg Inspirasjon Mat

Spicy Risotto à la Mari Alena

18.01.2018

Sitter du nå og tenker på hva du skal lage til middag og ikke aner hva du skal finne på, så har jeg et fantastisk fint forslag til deg. Det er min hjemmelagde spicy Risotto, som jeg har tipset dere om tidligere her på bloggen også. Retten er utrolig enkel å lage og en bruker ikke lenger enn 40 minutter før maten er klar på bordet. I tillegg til å være sykt godt så er det også utrolig sunt. Og det liker vi veldig godt! Nedenfor her nå får du all informasjon du trenger for å lage denne nydelige dish’en.  Enjoy! ♥


-Det første du gjør er å finhakke løk, hvitløk, chili og paprika. Dette legger du i ulike partier på et fat.
-Så steker du (i dette tilfellet) kjøttdeigen for seg selv. Når det er stekt så legges det i en skål.
-Så koker du opp en kasserolle med ca. 8dl vann. Oppi der legger du buljongene og rører det godt slik at det løses opp helt.
-Videre steker du hvitløk og løk på svak varme til det blir gyldent.
-Når løken er gylden, tilsetter du resten av ingrediensene i pannen til en stor smørje. Dette blander du så godt.
-Mens du blander dette sammen moser du ut saften fra en hel sitron rundt om i smørjen, samtidig som at du strør masse(!) timian over det hele. Så blander du dette videre.
-Så drar du smørjen ut over hele pannen som en pannekake, og gjør overflaten ‘flat’/tett/jevn. Så heller du over ca. 1/3 av buljongen over hele, slik at risottoen ‘svømmer’ litt i det. Dette skal da stå og putre i ca. 25 min totalt. Underveis i putringen skal du ca hvert 5 minutt fylle på med buljong, for så snu litt på pannen. Dette for å skape en god fylde gjennom hele risottoen. Underveis kan du om ønskelig strø mer timian over, samt bruke en sitron til over. Dette smakes bare til, etter behov.
-Når den har putret i ca. 20 min er den ferdig og klar til å nytes! Enjoy! I LOVE it♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply