Blogg Inspirasjon Mat

Hjemmelaget Pesto

11.05.2017

Ingenting slår god hjemmelaget mat, som er laget av kjærlighet, mener nå jeg. Er det noe jeg syns er utrolig koselig, så er det den felles interessen for matlaging og det å lage god mat, som Andreas og jeg deler sammen. Vi er begge kreative på matfronten, og vi liker å lage god mat. Vi lager ofte helt nye retter, kun basert på det vi har hjemme. Vi følger ofte ikke noen oppskrift, men lager maten på feelingen og gefyll.

Her om dagen gjorde vi også det. Vi lagde en av våre favoritter som er nevnt tidligere på bloggen, som er den italienske burgeren. Den er det en oppskrift på, men siden vi har laget den så mange ganger nå, så trenger vi ikke den. MEN- noe nytt som vi gjorde nå denne gangen, det var å lage hjemmelaget pesto, i stedet for å kjøpe den på butikken.

Så da fant vi ulike ingredienser som vi vet skal være i en pesto, blandet med litt annet stæsj som vi følte passet inn. Resultatet ble utrolig godt, og det er garantert ikke siste gang vi lager pestoen vår selv. Her er ‘oppskriften’ på pestoen vi disket sammen. Kanskje du og vil prøve å lage den?
.

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET PESTO;


• En hel potte/blomst med frisk basilikum.
• En pakke ristede pinjekjerner.
• 1-2 fedd hvitløk (smak til hvor mye du ønsker å bruke).
• Ca 50g revet parmesan (smak til hvor mye du ønsker å bruke).
• 1/2 ts salt (smak til).
• 1/4 ts salt (smak til).
• 1- 1/2 dl olivenolje (her brukte vi en blanding av chili, sitron- og basilikumolje fra olivenlunden, som er gode i smak og sukkerfri!).

Dette blandet vi sammen i en minikutter som lett blander alt til en pesto, alternativt kan en og bruke en blender/stavmikser selvfølgelig.

IMG_5228IMG_5231

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply