Blogg Hverdag

DE SMÅ ØYEBLIKKENE

05.04.2016

Jobben min gir meg mange gode opplevelser. Både i folkene jeg møter, stedene jeg får sett og opplevd, og de små øyeblikkene ‘på veien.

I dag hadde jeg et slikt øyeblikk. Jeg er for tiden i Stavanger by og omegn i forbindelse med åpningen av Norwegian Outlet på Ålgård, og Damenes aften på Amfi-senteret rett ved siden av. Et event der bla. Marianne Jemtegård kjører showet- noe som blir råbra!

Men over til øyeblikket.. Jeg dro fra hotellet i dag morges uten noen tanker eller meninger for hva jeg hadde i møte (bortsett fra eventet i kveld, såklart). Det eneste jeg visste var at jeg skulle kjøre til Egersund for å holde et kurs, for så kjøre til Ålgård for å klargjøre til kvelden. Jeg hadde aldri vært utover i den retningen før, så jeg stolte blindt på gps’en i bilen.

IMG_1245

Så når jeg da kjører utover i retning av Egersund så kjører jeg på en vei langs med en utrolig spennende, fascinerende, mystisk, rar og nydelig natur. Det virket så utrolig øde, men samtidig ikke. Jeg kjørte i strekninger hvor jeg kun så fjell og daler tatt ut fra en Ringenes Herre-film, eller en Game Of Thrones-episode, uten noe beboelse. Men etter en stund kom jeg så over i strekninger med nydelige store landshus, hytter og villaer. Det var så utrolig tilfeldig og random. Fra helt dødt- til liv. Det var flere ganger hvor jeg vurderte å stoppe bare for å se. Så utrolig mye fascinerende og fint.

Ved ett tilfelle stoppet jeg. Det var på en strekning midt i det øde, hvor jeg plutselig kjørte forbi et gammelt forlatt bygg som var dekket med graffiti og kunst, med noen få sauer utenfor. Dette var så merkelig og tilfeldig at jeg bare måtte stoppe opp, snu bilen og kjøre tilbake for å se.

IMG_1246Det var enda mer graffiti på andre siden av bygget, men det fikk jeg dessverre ikke tatt bilde av grunnet avsperringer og piggtråd.

Noen av dere tenker kanskje nå; «Ja, for dette var det virkelig vits i å blogge om» og at tyngden og budskapet her er svada. Men for meg så handler det om å sette pris på tingene en har rundt seg. Tingene en opplever helt uforventet i hverdagen. Det og rett og slett ha øynene oppe for de små øyeblikkene. I stedet for å sitte klistra med øyenene ned i en iphone å oppleve at tiden bare går forbi en. Ikke at en gjør det når en kjører bil- men sånn generelt ellers.. Når jeg kjørte langs med landskapet nå i sta så opplevde jeg lettelse, ro og lykke. Lykken på at en faktisk har det ganske så fint og bra. Jeg smilte for meg selv, sang alt for høyt til musikken fra radioen, og jeg koste meg på veien til Egersund.

IMG_1278MIMG_1280M

Nå har frøkna ankommet Ålgård sentrum og skal straks gjøre seg klar til event og Damenes aften. Jeg ønsker dere alle en strålende dag, og gjerne ha denne setningen i bakhodet; Åpne øynene for de små øyeblikkene. Ikke la dem gå forbi pga overfladiske ting (som for eks. en iphone).

-Mari Alena

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply