Blogg Kropp

Gjesteinnlegg: Du veit ikkje kor vakker du er

04.11.2015

Av; Camilla M. Lien

camillaBilde

Magen min er for stor. Hoftene mine er for brede. Jeg har fått hengearmer. Nesa mi er for spiss. Øynene mine er for små. Lårene mine ser ut som tømmerstokker. Bare jeg går ned fem kilo blir jeg lykkelig. – Rekk opp hånda de som en eller annen gang har tenkt noe slikt om seg selv.

Det å være fornøyd med seg selv er vanskelig. Å se seg selv i speilet uten å se alle ens feil og mangler kan til tider være en stor utfordring – til tider kritiserer vi oss selv mer enn vi ville kritisert vår verste fiende. Vi bruker så mye tid på å rakke ned på oss selv, finne hva som er galt – og hva vi kunne gjort så mye bedre – at vi glemmer å verdsette alle de fine sidene ved oss selv. Du ser ikke deg selv mens du ler sammen med vennene dine. Du ser ikke hvordan øynene dine lyser når du ser noen du er glad i. Du vet ikke hvordan noen skulle ønske at de var akkurat deg.

Sannheten er at vi ofte er mye strengere med oss selv enn vi er med menneskene rundt oss. Ville du snakket til venninnen din på samme måte som du snakker til deg selv? Ville du sett henne i øynene og kritisert henne ned til hver minste detalj? Mest sannsynlig ville du aldri tatt deg bryet med å analysere hver millimeter av ansiktet hennes. Allikevel gjør du det mot seg selv hver eneste dag. Hva får du ut av det? Blir du lykkeligere av å fortelle deg selv alt du ville endret på om du kunne? Nei, det blir du ikke.

Du blir lykkeligere om du lærer deg å se alt du har å tilby. Det å skifte fokuset vekk fra det du mener ikke er bra nok, til det som faktisk er bra nok. Det spiller ingen rolle om du ikke har perfekte øyenbryn, perfekt nese eller plettfri hud. Faktisk spiller det ingen rolle i det hele tatt. Det som spiller en rolle er hvordan du snakker til deg selv – bygger du deg selv opp, eller bryter du deg selv ned?

Selv gjorde jeg sistnevnte i mange år, som så mange andre. Til slutt ble jeg lei – hvorfor skulle jeg behandle meg selv noe annerledes enn jeg behandlet venninnene mine? Jeg ville aldri drømt om å analysere dem opp og ned slik jeg analyserte meg selv. Jeg innså at det som betyr noe er hvordan jeg føler meg. Det kommer ingen god følelse ut av å analysere hver millimeter av sitt eget ansikt, eller hver millimeter av sin egen kropp. Men det kommer en god følelse ut av å lære seg å være fornøyd med seg selv – akkurat slik man er.

Se deg selv i speilet og se alt du har å tilby. Det er en klisje – men det er faktisk sant at ingen andre kan tilby akkurat det du kan. Bruk tiden din på å være snill med deg selv, bygg deg selv opp – akkurat slik du ville bygget opp menneskene rundt deg. Sannheten er at du er bra nok akkurat slik du er.

Du veit ikkje kor vakker du er.

(Camilla har også en egen blogg(en fantastisk blogg), som du kan klikke deg inn på HER)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply