Blogg Interiør

Gikk amok på Løiten Lys!

28.10.2015

Jeg sitter i min fredelige verden i en leiebil på vei ned til Elverum. Musikken er på, strofene synges, jeg nynner med og foten tråkker ned gassen noe litt over fartsgrensen. Jeg smiler godt og lever livet. På veien kjører jeg forbi et skilt hvor det står Løiten lys. Jeg bråbremser, stopper bilen, snur bilen og kjører inn avkjøringen til Løiten Lys. Jeg kom meg et stykke innover landet før jeg til slutt endte opp på Løiten Brænderi. Jeg gikk inn døra og straks ble dagen min mye bedre enn hva den allerede var. Med et stort smil om munnen gikk jeg videre innover i lokalet. 

For dere som ikke kjenner til Løiten Lys, så er dette et unikt konsept i form av et lysstøperi. Løiten Lys er Norges største produsent av håndlagde lys, og har en utstillingsflate som dekker nærmere 3000 m², fordelt på fire etasjer, der det deles inn i ulike ‘avdelinger’. Alle lysene er laget av ren voks og stearin av høyeste kvalitet. Dette er så berømt og populært at selv turister utenlands tar turen innom for å se på de fantastiske kreasjonene av lys.

Lysene fra Løiten Lys er noe jeg faktisk har vokst opp med. Det på grunn av at Mamma stadig kjøpte ulike lys derifra. Enten i forbindelse med juletider, til gaver eller bare til hverdags i hjemmet. Så når jeg da så skiltet til støperiet på veien så var det ingen tvil at jeg måtte innom. Og det gjorde jeg rett i.

Jeg gikk rett og slett amok der inne på Løiten Lys! Hadde jeg vært en smule rich(!) så hadde jeg mest sannsynlig tatt med meg èn av dem alle der inne, for det var bare så utrolig mye fint der inne! Og tanken på at alt er lys, det kan jeg virkelig ikke tro. Lysene koster jo selvfølgelig mer enn hva de kjedelige pinnene på Nille og Plantasjen gjør, men så ser disse lysene betydelig mye bedre ut, samt at de holder MYE lenger. Lysene jeg kjøpte varer faktisk fra mellom 40-90 timer! Det er en god stund!

De har noen få utsalgssteder og en nettside der en kan handle lysene! Ta en titt innom!

 

Her er lysene jeg kjøpte. Blir spennende å se om jeg faktisk tørr å tenne på dem, eller om jeg bare vil ha dem til pynt :p Haha


OG HER ER DET ET LITE UTVALG AV HVA LØITEN LYS ELLERS HAR!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply