Blogg Hverdag

NORDMENN MÅ PÅ SMILEKURS!

22.10.2015

I en liten stund nå så har jeg hatt en ting i bakhodet, nemlig hvordan vi nordmenn er mot andre. Og det jeg har konkludert med er at vi nordmenn er kalde som faen, spesielt mot ukjente. Dette er et mønster som går igjen OFTE, ja alt for ofte, som jeg har sett nøye på.

Siden jeg begynte i ny jobb har jeg reist en del rundt omkring, både i Oslo omegn, og andre steder i landet. En av delene ved min jobb er å stå på demo rundt om på apotekene, og det er her jeg virkelig har fått sett hvordan nordmenn «skinner».. Eller ja, ikke fullt så mye skinner.

 

For når jeg står på stand så søker jeg kontakt med forbipasserende, enten om de bare går forbi, eller om de faktisk skal inn på apoteket. Jeg smiler pent til alle, og sier hei til de fleste, i håp om et hyggelig blikk eller dialog i møte. I så mye som 80% av tilfellene jeg sier hei til folk, får jeg null svar tilbake. Nada niks. Jeg får kanskje et lite hint av et smil, eller som i de fleste tilfellene bare et kaldt blikk..Sjelden(!) noe så enkelt som et «hei» tilbake.
Dude.. Hva er problemet til det norske folk? Er det virkelig så vanskelig å bare si hei tilbake? Eller bare det å smile..

 

Er vi virkelig så kalde? Jeg må virkelig si det. Jeg er drit fascinert. At det går ann. For meg er dette helt unaturlig. Det å være så kald mot andre.. Jeg klarer det ikke, og jeg vil heller ikke. Jeg syns det faktisk er utrolig frekt..Intensjonen bak det er jo bare positiv.. Her om dagen sto jeg for eks. på Byporten på stand. I løpet av de tre timene jeg sto der så hadde jeg nesten mistet gnisten helt. Greit nok at dette er et sted der folk flest bare vandrer gjennom, men allikevel.. Så mange sure og kalde folk på et sted er det lenge siden jeg har sett..Utrolig.

 

Seriøst. Nordmenn må på smilekurs, virkelig! For en sånn holdning som er ute og går nå er bare helt på trynet. Syns nå jeg da. Vi taper absolutt ikke noe tid, energi eller krefter på å smile til vedkommende vi går forbi, eller faktisk det å si hei til noen som smiler til deg (eller som har sagt hei til deg først). For meg er dette ekstremt viktig. Si hei til ukjente, smil til ukjente, og du skal se at det vil gi deg så mye tilbake. SMIL! Eller meld deg på et jævla smilekurs, så du lærer deg å gjøre det 🙂

william-arthur-ward-writer-quote-a-warm-smile-is-the-universal

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Gunnar 28.10.2015 at 17:42

  Det du faktisk ikke tenker på er at når man smiler tilbake eller innleder en dialog med noen som står på stand, så er dette for at de har planer om å selge deg noe. 99% av nordmenn kan ikke fordra oppsøkende salg, og derfor gidder de ikke å svare deg, da dette er ikke annet enn glorifisert telefonsalg.

  • Reply marialena 28.10.2015 at 21:34

   Gunnar; Jeg ser godt hva du sier og er delvis enig med deg, men når jeg i mitt tilfelle står på en stand så vil jeg jo smile til folk uansett om jeg skal selge eller ikke. Det er jo bare ment som en hyggelig gest, at en smiler og sier hei til folk som går forbi.

   Og det er forskjell på fagfolk knyttet til et apotek kontra for eks. vitamail på Karl Johan. Tenker nå jeg 🙂

 • Reply Målfrid 28.10.2015 at 18:09

  Dette var en skikkelig teit bloggoppdatering. Er jo ikke naturlig å smile til enhver fjomp på gaten som ser på deg med et blikk som sier «jeg vil selge deg noe du absolutt ikke trenger»

  Teit blogg

  • Reply Camilla Lien 28.10.2015 at 21:25

   Det går jo an å smile og si hei allikevel da, selv om det er noen som prøver å selge deg noe. Bare se på alle de som står langs gaten for organisasjoner som Amnesty og Leger Uten Grenser – selv om man ikke er interessert kan man jo smile høflig når de hilser 🙂

   • Reply marialena 28.10.2015 at 21:37

    Camilla; Helt enig 🙂
    Jeg fikk faktisk høre av ei venninne som hadde snakket med narkomane som selger =Oslo, at det værste de opplever faktisk ikke er det at de ikke selger bladene, men det er de kalde dømmende blikkene de får.
    Så etter at jeg fikk høre det, så smiler jeg alltid til narkomane som spør meg om å kjøpe, og takker pent nei hvis jeg ikke skal kjøpe. For det syns jeg bare er vanlig allmenn høflighet 🙂

 • Reply MEG 28.03.2017 at 00:52

  DET ER SOM Å STÅ FORAN ET SPEIL, DU FÅR TILBAKE DET DU GIR, OG DA ER OPP TIL HVERANDRE. DET KAN VÆRE MANGE GRUNNER TIL DET. MEN JEG GÅR FOR DET MED Å VÆRE HYGGELIG FØRST OG FREMST.

  • Reply Mari Alena 31.03.2017 at 14:52

   Det er helt riktig 🙂 Enig med deg’
   Så derfor er jeg veldig bevisst på å smile til folk jeg går forbi:)

  Leave a Reply