Blogg Mann

Arrogante kvinnfolk!

05.10.2015

To jenter sitter på en kafé. Det er onsdag formiddag, og klokken er 12. Mens de sitter og snakker gossip går to gutter forbi. Han ene av dem legger merke til en av jentene og går bort. Han syns hun var pen og ville invitere hun med på kaffe en dag. Jenta smiler. De utvekslet nr før gutta gikk videre..

 

En slik «hendelse» skjer daglig i land rundt oss. Ja, en trenger faktisk ikke å dra lenger enn til nabolandet vårt Sverige for å oppleve dette..Og det er helt fantastisk syns nå jeg!  Mens her i Norge derimot, opplever vi en litt annen form for «hendelse»…

 

To jenter står i en bar. Det er lørdag kveld, og klokken har bikket 01:00. I den andre enden av baren står det en guttegjeng. Han ene i gjengen har lagt merke til hun ene jenta ved baren. Han har gått fram og tilbake i hodet sitt, med tanken på om han skulle gå bort eller ikke. Omsider klarer han å manne seg opp og går bort. Han går bort i retning av jenta. Han sier høflig hei, som videre medfører til pinlig stillhet. Jenta og hennes venninne sjekker han fra topp til tå, med et over gjennomsnittlig dømmende blikk, før de så gir fra seg en liten oppgitt lyd og snur seg.. 

 

En slik hendelse syns jeg er helt på trynet! Grunnen til at jeg trakk frem akkurat denne hendelsen er fordi den skjer oftere enn vi tror, og det er noe som jeg irriterer meg grønn over! Jeg har snakket med flere om hvor ræva vår datingkultur her i Norge er. Ja, det er blitt nevnt på bloggen her ved en anledning eller to og. Men det er sant. Den er helt bånn i bøtta.. For at jeg som singel skal bli sjekket opp, så skjer det på fredag eller lørdag kveld, mellom 12 og 03.. Mens i nabolandet Sverige skjer det midt på lyse dagen, uten alkohol innabords! ..

Men hvorfor er det egentlig sånn? Jeg har snakket og reflektert over dette ved flere anledninger, stort sett med kompiser/bekjente, og det jeg har kommet frem til er sjokkerende.. En av de største grunnene til at en ikke blir sjekket opp midt på lyse dagen er faktisk det faktum at risikoen for å drite seg ut er for stor.. Men etter å ha hørt om hendelsen som nevnt overfor så skjønner jeg godt at de ikke tørr! Stort sett i hvertfall.

Fy faen for noen arrogante kvinnfolk! Stakkars fyr! Give the man a break, sier nå jeg! Hvorfor skal kvinner oppføre seg sånn! Hadde det vært jeg som sto i baren og en fyr hadde mannet seg opp for å komme bort til meg, så hadde jeg snakket med han uansett hva! Det er jo bare hyggelig! Uansett alder eller hvordan den personen hadde sett ut, selv om jeg kanskje ikke hadde vært interessert. Når en fyr kommer bort for å snakke med meg, så avviser jeg han ikke på den måten.. Det er bare gjennomført slemt og bitchy, og ingen mann fortjener det. Vær snill mot dem, snakk med dem, og de kan forlate samtalen med hodet hevet, selvtilliten inntakt, og fortsatt ha den gode følelsen av at de faktisk turte å gå bort!

Men.. Det skal også sies gutter, at ikke alle jenter er sånn! Det er faktisk mange jenter der ute som ikke overser deg om du kommer bort. Ha den tanken litt i bakhodet, og prøv å gå bort til ei jente midt på lyse dagen. Gjør det litt som svenskene. Ikke «gjem» deg bak en fest, en alkoholprosent eller sosiale apps som Tinder og Happn. Går du forbi ei du syns er søt, så snakk til henne! Gå bare bort og si ‘Hei’, så faller resten av samtalen naturlig skal du se. Det er jeg helt sikker på.

Eller hva syns dere?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply