Blogg Hverdag Kaffe

Overpriset kaffe = Nespresso i hus!

21.09.2015

Oslo har lenge vært blant verdens beste kaffebyer, og er kjent for sin ekstremt gode kaffe. Ser en bort i fra «de store» som Starbucks, Nespresso House og Waynes Coffee som for mange er overhypet, som har invadert Norge de siste årene, er den klassiske norske Kaffebrenneriet klart på toppen..

Jeg har ved flere anledninger uttrykt min glede og addiction rundt kaffe, og nevner det gjerne igjen. Jeg er én av mange millioner som daglig doserer seg med én til flere enheter med den fantastiske kaffen. Men det er ingen hemmelighet eller nyhet at kaffen koster her i Norge.. Jeg personlig syns den er høyst overpriset og kunne kostet noen kroner mindre.. Noe så enkelt som min faste (og ganske simple) doble Cappuchino koster 40 kr på det rimeligste. Og grunnet at jeg ikke tåler vanlig melk, så må jeg i tillegg betale 5 kr ekstra for en annen melk..Så en nette sum av 45 kroner for en kopp kaffe..

Så just for fun så regnet jeg litt på det. Det også grunnet nysgjerrigheten rundt hvor mye penger jeg faktisk bruker på kaffe.. Så hvis jeg da drikker én kopp kaffe daglig, fem dager i uken, så vil det koste meg 225kr (!).. En kan jo tenke seg til hvor mye det da blir hvis det da blir to, tre kopper daglig, samt at 5 dager blir til 7…

Så da gjorde jeg det enkelt! Jeg kjøpte meg en Nespresso maskin! Jeg har lenge hatt planer om å kjøpe det og vet i grunn ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før nå.. Jeg som er såå fan! Men det skal sies at jeg i en periode lånte pappa sin, før han måtte ha den tilbake for å ’tilfredsstille’ sine egne Nespresso-behov. Drit kjipt, men nå har jeg min helt egen! Så da er det greit!

Nå er maskinen i hus, and I love it! Jeg vet godt med meg selv at jeg ikke slutter å kjøpe kaffe ute, men det vil kanskje spare meg fra å kjøpe morgenkaffen på vei til jobb, når jeg heller kan nyte en limited edition fra Nespresso hjemme på kjøkkenet. Kanskje i selskap av en viss Clooney i tankene.. Hey, en kan jo drømme! You nevner know :p

Så hva syns dere om prisene på kaffe her i Norge? Syns dere det er verdt det?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply