Uncategorized

Jo større utvalg vi har, jo mer kravstore blir vi!

26.07.2015

Hei lesere!
Jeg kom akkurat over en artikkel på Henne som jeg må dele med dere. Dette er ting som jeg òg har nevnt på bloggen tidligere, som jeg er helt enig i! Take a look;
(Link; Artikkelen under er kopiert inn fra Henne)

Har Tinder og Happn gjort folk mer kresne?
Jo større utvalg vi har, jo mer kravstore blir vi

KK.NO: Ikke han, ikke han, men han!

I dag sveiper vi oss kjapt og enkelt gjennom sjekkemarkedet direkte fra telefonene våre, og vi viser ingen nåde for hva stempler som «godkjent» og «ikke godkjent».

Vi går rett og slett rundt med en buffet av date-klare menn og kvinner i lomma, og vi tar kun til takke med det beste.

Der vi før hadde gitt folk en sjanse til å vise sine beste sider, har vi i dag allerede avfeid dem på bakgrunn av deres Tinder, eller Happn-profil. 

Har vi blitt for kyniske og kresne når det kommer til sjekking?

Gjør disse appene det faktisk vanskeligere å treffe «den rette?»

Kan bli svært overfladisk

– Kresen er kanskje ikke det ordet jeg ville brukt, for litt kresen synes jeg man bør være uansett.

– Men man blir kanskje mer overfladisk, sier Siv Gamnes, spesialist i Sexologisk rådgiving, til KK.no.

Med sjekke-apper og nettdating baserer vi tross alt våre avgjørelser på bakgrunn av bilder og den lille informasjonen man har valgt å gi om seg selv.

Og i løpet av kort tid har vi sveipet til høyre eller venstre.

– Vi tar jo avgjørelsene utelukkende på bakgrunn av profilbildet, og har bestemt oss i løpet av få sekunder. Det blir jo svært overfladisk, forteller hun.

Når man møter noen i det virkelige liv tar man seg gjerne litt mer tid til å bli kjent. Kanskje har han et sjarmerende smil og en herlig latter som smitter over på deg og holder deg interessert lenge nok til at du ser hvilken flott fyr han er.

Sjarm og glimt i øyet er tross alt noe du vil kunne gå glipp av dersom du kun henger deg opp i profilbildet hans på en sjekke-app.

– I tillegg viser man jo bare sine beste sider på slike profiler. Selv ville jeg jo valgt det beste bildet, og fokusert på mine beste kvaliteter for å selge meg inn. Det er jo et salgsmarket, forklarer sexologen.

Bruk tid på å bli kjent

I dag er sjekkemarkedet langt større og mer tilgjengelig enn det var før. Vi har tross alt tilgang til hele verden fra sofakroken. Og kanskje lar vi oss ubevisst påvirke av denne nye, og overfladiske måten å sjekke på.

– Vi blir kanskje litt påvirket av dette salgsmarkedet. Dersom du er svært bevandret i denne nettdating-verdenen kan det nok fort skje at man tar med seg denne tilnærmingen ut i det virkelige liv, sier Gamnes.

Det at sjekkemarkedet er større i dag enn før, er likevel ikke bare positivt. Det kan også gjøre det enda vanskeligere å velge.

– Si at du har 70 treff på profilen din, og du tar en date med én person. Så er det lett å lure på om de 69 andre kan være bedre. Du ser ikke skogen for bare trær, forteller hun.

Når det er sagt kommer det selvsagt an på hva man er ute etter, og hva som er din agenda. Er du kun ute etter litt uskyldig flørting og moro kan sjekke-appene være en ideell plattform, men er du ute etter noe langvarig og seriøst kan det være lurt å utvide horisonten.

– Jeg tror ikke det er umulig å finne seg en partner ved hjelp av slike apper, det finnes sikkert noen lykkelige historier her. Men de fleste har nok andre forventninger til denne formen for sjekking, sier hun.
*


Jeg sier det igjen. Jeg er så enig. For ikke å snakke om hvor ræva datingkulturen i Norge egentlig er. Eller hva syns du?

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply anastasia 27.07.2015 at 16:32

  Nå har jeg verken Tinder eller andre sånne apper… haha, så jeg kan egentlig ikke uttale meg. Men, ja det kan nok stemme det man leser her. Men.. jeg tror at det er mulig å finne seg «den rette» på en Tinder profil og. Jeg selv ble kjent med min nåværende kjæreste på Nettby, og vi har nå holdt i tja 7 år nå kanskje. Så, aldri si aldri! ;p Men ja tinder er nok litt anderledes enn nettby, og det er nok mange der som bare er ute etter å få seg et ligg. Men det er jo en sosial app og jeg har sett flere av mine venniner som har vært på dates og det har nødvendigvis ikke klikket der og da mellom de og den de traff på men de fikk seg nye venner i det minste. Det er kanskje mye lettere å komme i kontakt med andre mennesker via slike apper, og det er jo sjeldent at man går bort til en ute på byen og begynner å snakke eller prøver å bli kjent med noen. Noen er sjenert, andre tør rett og slett ikke, og da blir jo Tinder noe som eventuelt dytter de litt opp og får de til å tørre litt mer 🙂

  • Reply marialena 30.07.2015 at 16:11

   Anastasia;
   Tusen takk for kommentar 🙂 Veldig enig med deg! 🙂
   Jeg tror også at muligheten er der. Jeg vet om flere som har funnet den rette via Tinder, men det er bare så synd at det er så stort fokus på utseende. Man vet jo ikke om en person er sjarmerende for eksempel, via Tinder. Det går bare på det ytre. Det jeg syns er så leit. Datingkulturen er dessverre blitt sånn. Det skjer jo aldri at en fyr går bort til en jente sittende på en kafé og spør om han kan joine. Sånne ting skjer som oftest, hvis ikke alltid, på byen med en del innabords. Hehe.

   Men er veldig enig i det du sier 🙂

  Leave a Reply