Blogg Jobb

Du er ikke kvalifisert nok

29.06.2015

Hey folkens!

Å finne seg jobb som nyutdannet er virkelig ingen dans på roser. Som dere vet ble jeg ferdig med min bachelor på Markedshøyskolen nå, og ser i disse dager etter jobb. Jeg har heldigvis jobben på apoteket som jeg kommer til å beholde, selv når jeg får ny jobb, som gjør at jeg hvertfall har en inntekt.

Men som nyutdannet jobbsøker er det virkelig ikke gøy å søke jobb. For det første ligger det svært lite annonsert, og så mye som 80% av alle jobber i dag, går internt. Det betyr at en må oppsøke de bedrifter en ønsker å jobbe i, for å høre om det er noe ledig. Arbeidsgivere legger ikke ut annonser på finn fordi de like gjerne finner noen internt i bedriften. En annonse på finn legger de i værste fall ut som en siste nødløsning om det ikke er noen kandidater internt..

Jeg skal ærlig innrømme det. Jeg syns det er vanskelig. Jeg sender inn søknader på jobber. De fleste gir lyd fra seg, men det er overraskende mange som ikke gidder å svare en gang. Flere sender mail med «Avslag» skrevet som emne i mailen, med en høyt formell beskjed om at en ikke er kvalifisert nok.. De fleste arbeidsgivere ønsker noen med arbeidserfaring fra før.. HVORDAN skal vi kunne ha en arbeidserfaring når vi nå akkurat er ferdig utdannet. Greit nok at mange har arbeidserfaring fra samme kjede, som ønsker å komme seg høyere opp i bransjen, men for de andre som faktisk ikke har det, så er jo poenget med å få seg jobb nettopp det å få seg erfaring..!  Et sted må vi jo starte.

Hvorfor skal jobbverden være sånn? Om så hva om vi ikke er kvalifisert nok, så taper en arbeidsgiver ikke noe ved å bare ta oss inn for en samtale. Kanskje vi faktisk ikke er slik som de trodde, men bedre. Jeg personlig mener helt klart at jeg er mer en godt nok kvalifisert til flere jobber der ute. En skal ikke dømme folk kun ut fra et stykke papir og CV. Hvordan en opptrer som person syns jeg er like viktig. Da å se hva denne personen faktisk kan tilby og bidra med.  Er du ikke enig?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply