Blogg Inspirasjon Kjærlighet Kropp Livsstil Mann

Et viktig budskap

24.06.2015

Bildet som dere ser ovenfor brukte Steinar Løvlie drøye 50 timer(!) på! Denne tegningen laget han til ære for, og som støtte til homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Hans budskap er at alle skal være stolte av den de er og at de skal være klar over sin verdi.

I går la han ut et innlegg på Facebook med denne tegningen og en tekst som jeg bare MÅTTE dele med dere. Jeg syns dette var så utrolig bra skrevet og er et så utrolig viktig budskap å spre videre. Steinar er så flink til å tegne, og akkurat dette bildet viser det på det sterkeste! Helt fantastisk bra!

Dette skrev han på Facebook;  

Etter drøye 50 timer, med blyanten i handa, er jeg nå i mål! Denne tegningen er til ære for min kjære bror Stian, vår gode venninne Therese og ikke minst Jakob, som holdt en meget viktig tale på 17. Mai. Jeg ønsket og ferdigstille denne tegningen mens debatten var varm, men eksamen holdt meg fra det. Så her kommer en liten etterslenger, med mine refleksjoner om hvorfor talen var så viktig. Les og del gjerne!

«At least 260 species of animal have been noted exhibiting homosexual behaviour but only one species of animal ever, so far as we know, has exhibited homophobic behaviour — and that’s the human being»
– Stephen Fry

Ta dette sitatet i betraktning og spør deg selv hva som er mest naturlig. At homofile lever et vanskelig liv mange steder i verden, er det liten tvil om. For meg ble det på en annen side, helt tydelig at det er noen kamper og kjempe i egne rekker også. At noen utrykker «Nei, ikke på 17.mai, det er barn til stedet.» er for meg en gåte. Det er trist at de som hadde behov for å høre talen, var barnslige nok til og forlate torget. Hvorfor er du så redd for å la barna høre? Er du redd for at de skal ta avstand fra hatet ditt? Dagens barn, skal forme morgendagens Norge, og der er det ikke plass til homofobe holdninger. La ikke våre barn se tilbake på vår generasjon, med like stor skam som vi ser tilbake på den rasistiske bevegelsen, på midten av 1900-tallet. Det er allerede en skam at vi i 2015, må ta opp til debatt hvorvidt noen skal få lov til å elske. Det er like bakvendt som å diskutere om det er galt og trakassere. Ha klinkende klart for deg, at homofili handler om kjærlighet. Ved og kjempe mot homofiles rettigheter, fornekter du enkelt og greit kjærlighet. Kan du tenke deg noe mer destruktivt for et samfunn? For meg blir det det samme som å dyrke hatet.

Nå skal jeg sette det hele litt på spissen, ved å reflektere over hvor disse negative holdningene har sitt utspring, og hvordan de får lov til å leve i dag. De har oppstått gjennom religiøs ekstremisme, og ikke minst Hitlers nazistiske ideologi. I dag holdes jernet varmt gjennom ledere som Putin og terrororganisasjoner som IS for å nevne noen få. IS legger ut bilder av at de henretter homofile bl.a. ved å korsfeste eller kaste dem utfor høye tårn, mens store folkemengder ser på. Mest aktuelt i den vestlige verden i dag, er kanskje Putins nye lov, som nekter homofil propaganda. Den tilrettelegger i praksis for åpen jakt, tortur og trakassering på det groveste, av homofile, noe som kommer frem av videoen jeg har linket til i kommentarfeltet. Ha litt verdighet, se filmen jeg har linket til og ta klar avstand.

Jeg sier ikke at du støtter IS, Putin eller Hitler ved å føre noen krasse holdninger mot homofili. Men tenk litt på hvem du ønsker og stille på lag med, for det kan trekkes paralleller, og du hjelper også til å holde jernet varmt. Kjærligheten ekskluderer ingen, så hva får deg til å tro at du har rett til å gjøre det på dens veiene? Senest her om dagen hørte jeg om to homofile som nylig ble slått ned og sparket på av 6 stk, mens de lå nede. Dette skjedde på nattbussen i Oslo. Heldigvis er Norge et åpent og moderne samfunn, som til tross for enkelte individers negative og ureflekterte holdninger, bærer verdier som toleranse og åpenhet, tett til brystet. Det er flott at vi lever i et land, hvor majoriteten ønsker og gjøre det lett og komme ut av skapet. Men jeg for min del, synes det er utrolig trist at noen skal bli født i et skap i utgangspunktet.

Jeg kunne sagt mye om dette, men avslutningsvis til alle homofile, lesbiske, bifile og transpersoner: Stay proud, og tvil aldri på din verdi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply