Blogg Hverdag Inspirasjon Livsstil Mat Tips

Risotto à la Mari Alena!

18.06.2015

Noe av det beste jeg vet når det kommer til middag er hjemmelaget risotti. Det er helt fantastisk himmelsk godt, og ikke minst sunt! OG det liker vi! Dette ble gårdagens kveldsmat/middag for denne frøkna!  Jeg har tidligere lagt ut oppskriften på min hjemmelagde risotti her på bloggen, men legger den gjerne ut igjen!  Jeg anbefaler dere alle å prøve den ut! Hver gang jeg lager den så lager jeg alt for mye, men det gjør ingenting, for alt går ned uansettt. Jeg kan sitte å småspise leenge etter at jeg egentlig er mett. Haha. Matvrak sa du? Oh yes! Men jeg kan ikke noe for det. Mat er så fantastisk godt! Og spesielt min hjemmelagde risotto! Nam!


Så dette trenger du;

-Kjøttdeig/fisk/sjømat, alt etter hva man liker. I dag brukte jeg ca. 200g kjøttdeig.
-1 løk. (kan og bruke 1/2 bare)
-En hel kinesisk hvitløk.
-1-2 hele sitroner.
-En hel paprika.
-Chili, etter hvor sterk/svak du liker den. (Jeg pleier å bruke èn hel)
-1 boks mais
-Timian (masse!)
-Sort pepper (bittelitt)
-Risotto ris, ca en halv pakke (170g). Kan også bruke pealla ris. Det brukte jeg i dag.
-1-2 terninger med buljong. (Kylling brukt her).
-En klype salt.
-Det er også godt å bruke Chorizo og sukkererter, noe jeg dessverre ikke brukte i dag!


Da er det bare å begynne!      ⇒ Risotto à la Mari Alena! ⇐

-Det første du gjør er å finhakke løk, hvitløk, chili og paprika. Dette legger du i ulike partier på et fat.
-Så steker du (i dette tilfellet) kjøttdeigen for seg selv. Når det er stekt legges det i en skål.
-Så koker du opp en kasserolle med ca. 8dl vann. Oppi der legger du buljongene og rører det godt slik at det løses opp.
-Videre steker du hvitløk og løk på svak varme til det blir gyldent.
-Når løken er gylden, blander du resten sammen i en god smørje. Dette blander du godt.
-Mens du blander dette sammen moser du ut saften fra en hel sitron rundt om i smørjen, samtidig som at du strør masse(!) timian over det hele. Så blander du dette videre.
-Så drar du smørjen ut over hele pannen som en pannekake. Så heller du over ca. 1/3 av buljongen over hele, slik at risottoen ‘svømmer’ litt i det. Dette skal da stå og putre i ca. 20 min.
Ca hvert 5 minutt fyller du på med buljong, for så snu litt på pannen. Dette for å skape en god fylde gjennom hele risottoen. Underveis kan du om ønskelig strø mer timian over, samt bruke en sitron til over. Dette smakes bare til, etter behov.
-Når den har putret i ca. 20 min er den ferdig og klar til å nytes!  Enjoy! I LOVE it♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply