Blogg Helse Kropp Livsstil Nyheter

Livsfarlig trend spres på nett

29.05.2015

Når det kommer til sosiale trender er de enten morsomme, utfordrende, for en god sak, og noe en ikke vil gå glipp av. Men skal en følge trender uansett sak, om de og i værste fall kan være dødelig?

Mamma fortalte meg akkurat om en trend som spres på nett. Denne trenden heter #paracetamolchallenge, og går ut på å hive i seg så mange paracet som mulig. Når jeg leste om denne saken kom det frem at flere allerede er sendt på sykehus etter å ha prøvd seg ut på denne trenden. Det kommer ikke som et sjokk.. Jeg jobber jo som dere vet i helsevesenet, og vet godt hva paracetamol kan gjøre med kroppen. Eksempelvis leversvikt.

For mange er paracet en uskyldig liten tablett som en kan ta når som helst, til et hvert behov. Enten om det er dagen derpå, ved hodepine, sykdom, allergi, og generelt når man føler at man har vondt. Folk sluker det som om det skulle vært drops! Og det er virkelig ikke bra. Man trenger virkelig ikke å ta en tablett for alt. Og paracetamol er ikke løsningen på et hvert problem.. Syns jeg.

Så at det nå er kommet en trend som går ut på å spise så mange paracetamol som mulig syns jeg bare er helt på trynet. Fantastisk latterlig, som jeg absolutt ikke skal prøve meg på.

Har dere hørt om denne trenden? Hva syns dere om en slik trend?

facebook-paracetamol-e1432647990980

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply