Blogg Hår Hverdag Kropp Livsstil Nyheter

Hårfargen din avslører deg

21.05.2015

Det er sjeldent at jeg kjøper en avis i papirutgave. Den leser jeg som regel når jeg er hjemme hos mor, på jobb eller andre steder hvor de er tilgjengelige. Men ei venninne sa det sto ‘om meg’ i VG, så da måtte jeg selvfølgelig kjøpe den! For i en artikkel i VG i går sto det at Hårfargen din avslører deg , og om hvordan folk oppfatter deg, der blant annet rosa hår ble trekt frem.

-Hårfargen har mye å si for førsteinntrykket. Det kan gi et signal om personlighet og holdninger, sier daglig leder Bjørn Åstveit i rekrutteringsfirmaet Åstveit Hodejeger.

Åstveit tror hårfargen, sammen med klær og holdning, gir pekepinner på hvilke temaer det kan være ekstra viktig å fokusere på i et jobbintervju. Dette fordi at hårfarge har mye med et image å gjøre, og at det kan gi indikasjoner på for eksempel ting som utadvendthet. Videre sa han og Ellen Øiesvold om saken:

11351464_10155577616840032_927053190_n
Jeg var kjempenysgjerrig før jeg leste denne saken, men ble ikke overrasket over det som ble nevnt. Det kom mange bra poeng fram, som jeg skjønner godt. Men det er kanskje litt feil å si det, men jeg føler litt at en slik sak gjerne drar alle over èn kam. At alle med for eksempel rosa hår er like, og opptrer likt. Greit nok at jeg som sikkert flere andre fikk hårfargen og visste at vi skulle få mer oppmerksomhet for det, men allikvel. Jeg synes ikke at jeg selv, en gotisk person, en Emo eller narkoman, er like personer. Vi har ikke like interesser, personlighet, klesstil(!) eller holdninger. Vi er også mest sannsynlig på to vidt forskjellige stadier i livet og. Så å si at alle med rosa hår er sånn «….», føler jeg blir feil.

Men for å se litt på hva hodejegeren Ellen Øiesvold skriver ved, om at de med en slik hårfarge har et behov for å stikke seg ut, har en sterk personlighet, eller søken etter seg selv, så kjenner jeg meg igjen i de to første punktene. Jeg har ved flere anledninger skrevet her på bloggen at jeg liker å kjøre min egen stil, og ikke se ut som alle andre. Så ja, jeg liker å stikke meg ut, skille meg ut. Det mener jeg bare er positivt.
Jeg ser også på meg selv som en person med sterk personlighet, hvor jeg gjerne kan ha sterke meninger for noe jeg tror på. Og igjen, det er heller ikke noe galt, så lenge en har evnen til empati og medfølelse, som jeg personlig mener er viktige egenskaper innenfor en sterk personlighet. Men jeg skjønner godt skepsisen til en arbeidsgiver, når det kommer en person med knall rosa hår og skal på intervju. Det er klart det stilles spørsmål, men da syns jeg det er viktig å se forbi håret, for så se personen «bak» håret. La personen fortelle sin historie, i stedet for at det skal fordømmes basert på hårfargen..Så når det er sagt, så liker jeg veldig det Åstveit sier avslutningsvis, om at det absolutt ikke trenger å være noe negativt ved å ha et rosa hår. En stor klapp til det!

Den skjønne sangeren og danseren Alexandra Joner ble selvfølgelig intervjuet av VG, i forbindelse hennes valg av rosa hår. Dette hadde hun å si:
11354914_10155577616905032_484486536_n

Jeg er veldig enig i det hun sier. Som jeg også nevnte ovenfor så får vi jo klart mye oppmerksomhet for fargen. Den er jo ikke akkurat anonym. Haha. Noen ganger kan jeg også ønske at jeg var anonym og blendet inn i mengden. Dette kan ofte forekomme i kleine situasjoner, eller generelt situasjoner der du ønsker og ikke å bli sett. Som hun og sier så er det ofte den eldre generasjon som kommenterer, og det opplever jeg også, i stor grad. Spesielt i den bransjen jeg jobber i, som er helsebransjen, der det er en del eldre, så får jeg stort sett bare komplimenter og «oppmerksomhet» fra dem. Kanskje det var litt mer vanlig når de var unge? Hvem vet.  Men koselig er det uansett!

At de med rosa hår blir tatt mindre seriøst, har jeg ikke helt fått oppleve ennå. At folk kødder med det og spør meg om det er min naturlige hårfarge er vanlig, men ikke at jeg faktisk blir tatt mindre seriøst. Det er heller motsatt at jeg tørr å gjøre det, som jeg opplever. «Shit, du har baller ass!», er en setning jeg ofte hører, som formuleres naturlignok litt annerledes når den eldre generasjon sier det.

En god kompis sa nylig til meg at jeg alltid må ha rosa hår, fordi at man blir så glad av fargene i snappene mine. Den kommentaren satte seg godt, som jeg ennå smiler av. Jeg ble så glad når han sa det. Og jeg føler det selv også. At en slik farge gjør min dag bedre. Jeg blir glad, jeg liker å skille meg ut, jeg tar ikke meg selv så høytidelig, jeg trives med det, og jeg føler jeg er typen til å ha en slik farge. Det er meg.

Så nå har jeg delt mine meninger om det her, og nå vil jeg høre hva dere lesere syns! Er det positivt/negativt ved å ha en slik farge? Eller hva tenker dere?
Fortell deres tanker og meninger! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply