Blogg Helse Hverdag Inspirasjon Kropp Livsstil Mann Nyheter sex

Red My Lips 2015!

02.04.2015

God kveld kjære lesere♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I hele April måned skal jeg gå med rød leppestift. Knallrøde lepper. Hver eneste dag. Og det gjør jeg med glede. Noen vet kanskje hvorfor? Denne måneden handler det ikke om hvor bra det ser ut på, men om å være en del av et fellesskap. Et fellesskap om å formidle et budskap.

Jeg snakker selvfølgelig om ‘Red My Lips’ som er en international veldedig organisasjon, som bruker rød leppestift som et våpen og et verktøy for å øke bevisstheten om seksuell vold, bekjempe voldtektsmyter og offer-kritikk, samt vise solidaritet og støtte for alle overlevende.

Jeg har så lenge jeg kan huske vært sterk motstander av vold og maktbruk mot kvinner, og står sterkt med i hva Red my lips står for. Jeg får grøssninger bare på tanken av hva som skjer der ute. Jeg blir sint. Jeg blir forbanna. Jeg blir varm inni meg. Jeg koker..Det er helt jævlig.

Det er ikke slik jeg ønsker at verden skal være, og jeg ønsker virkelig en forandring. På det sterkeste! Et fremskritt og reduksjon av vold og maktbruk. Så når jeg nå i denne måneden her bruker rød leppestift hver eneste dag, handler det ikke om forfengelighet, men synliget. Om å øke bevisstheten, samt spre videre et budskap. Et budskap jeg står sterkt for.  Og hvis jeg bidrar bare litt ved å gå med rød leppestift hver dag, så gjør jeg det uten å nøle!
Så jeg håper alle dere kvinner som leser dette blir med meg på denne kampanjen. Vis din støtte til Red My lips, slik jeg gjør. Så bidrar du til en bedre verden. ♥♥

Klikk deg gjerne inn på deres facebook side og arrangement for å vise din støtte!
10689790_723015877795767_293790103593719484_n

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Josefine 02.04.2015 at 20:13

  Så du mener du bidrar til en bedre verden ved å gå med røde lepper? Dream on

  • Reply marialena 02.04.2015 at 21:19

   Josefine: Jeg sier ikke at det snur verden opp og ned, og til det bedre ved kun å bruke leppestift, men at man kanskje ved små tiltak kan gjøre en forskjell på sikt. Det tror jeg.

  • Reply Anne 09.04.2015 at 10:07

   Synlighet viser overlevende at det finnes mennesker som ikke anklager dem for uretten som ble begått mot dem. Ofre for seksuell vold lever ofte med skam og skyld, mye på grunn av kulturelt betingede holdninger. Å vite at det finnes noen som ikke mener ofrene selv er skyld i voldsepisoder kan være en stor trøst.

   Kultur skapes av mennesker, og kan også endres av mennesker. Å ikke bare bruke rød leppestift, men å også prate om «victim blaming» og hvordan vår kultur tar alt for lett på voldtekt og vold mot kvinner, kan bidra til å opplyse andre. Opplysyte, informerte mennesker kan i tur gå sammen for å endre kultur, først kanskje bare i vennegjengen, men virkningene kan spre seg. Og selv om man bare når fram til én person, er det også en seier!

   • Reply marialena 14.04.2015 at 02:00

    Anne: Tusen takk for kommentar! Jeg er såå enig i det du sier. Er viktig å vise det utad. Vise at vi bryr oss, og at offere ikke har skyld. Det er så itrolig viktig!
    Takk! 🙂

  Leave a Reply