Blogg Helse Hverdag Kaffe Kropp Livsstil

Mangel på seriøsitet blant kaffebaristaer.

09.03.2015

«Visste du at vi Nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking? Ni av ti voksne nordmenn drikker kaffe, og vi får i oss til sammen 11 millioner kopper kaffe daglig! DET er mye kaffe, og jeg er definitivt en av dem!».  
Dette skrev jeg i et innlegg for en liten stund tilbake, og det har absolutt ikke endret seg.

963a0138c12e3393963737a7822bc657

 

Mangel på seriøsitet blant kaffebaristaer.
Jeg elsker kaffe, og går sjelden en dag uten. Men noe jeg har tenkt på i lang tid, og faktisk vurderte å skrive bachelor om, er mangelen på seriøsiteten til kaffebaristaer i Norge. De er hyggelig og flinke i sin jobb, er ikke mangel på det, men jeg opplever OFTE, ja alt for ofte at de ikke tar kunder med allergi seriøst nok.

Jeg er en av de uheldige som nemlig er allergisk mot melk. Jeg er ikke av den typen som blir sittende på do resten av dagen om jeg får det i meg, men det er absolutt ikke bra for meg. Jeg kan gå fra å være overgira hyper og full av energi, til å være helt slapp, trøtt og sliten i kroppen. Helt slått ut. Bare fordi jeg får i meg melk. Så man kan si at jeg fungerer i hverdagen, selv om jeg får i meg melk, men da kan man risikere tidenes kjedeligste selskap av meg.

 

Det jeg mener med at kundene ikke blir tatt seriøst nok, er fordi at jeg ofte får feil kaffe selv. Jeg bestiller kaffe med melk jeg tåler (og bevisstgjør det ved at jeg sier det to ganger), og bekrefter at jeg har fått riktig melk når de gir meg den. I de fleste tilfeller går det bra, men når det da ikke er tilfellet får jeg ofte «oi, det glemte jeg helt» eller «åhja. får lage en ny da..» slengt i trynet. Jeg syns virkelig ikke at det er greit. Folk med allergier må bli tatt mer seriøst. Greit nok at jeg ikke har den alvorligste formen for allergi, men det er andre der ute som faktisk sliter hardt med det. Jeg kjenner mange som blir sengeliggende og direkte syke fordi at de får i seg melk. De blir gjennomført syke av det..

 

Da holder det ikke med å si «oida, glemte det helt jeg». Sånt må virkelig stå på stell. Så jeg syns det er viktig å sette det i lys, for dette er noe som virkelig har satt en irritasjon hos meg. Det er virkelig ikke så vanskelig å gjøre det riktig. Og jeg sier ikke at det ikke er lov å gjøre feil. Vi er alle mennesker, og er ikke perfekte, men når jeg opplever og få feil på samme sted, gjerne av samme barista, så reagerer jeg. Syns det er helt unødvendig at jeg som kunde må stå og følge med på at de serverer meg riktig. At jeg må stå og passe på at de lager kaffen min med riktig melk.. Sånt må de virkelig ha kontroll over, syns nå jeg.

 

Eller hva syns du?  Har du opplevd og få servert feil?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anne-Marte Karlsen 09.03.2015 at 18:44

    jeg drikker sjeldent kaffe, men når jeg bestiller Kaffe Latte ute – får jeg2/3 tilfellermed vanlig melk. Jeg reagerer veldig på melk, og opptil flere ganger måtte dra hjem fra kaffebesøk med venner fordi jeg har fått vanlig melk og ikke soyamelk.. Veldig irriterende(!!!!)

    • Reply marialena 09.03.2015 at 19:04

      Anne-Marte Karlsen: ikke sant det er irriterende ja! Kjempekjedelig, og hvertfall for din del at du måtte dra hjem:( Ikke bra:(

    Leave a Reply