Blogg Familie Foto Helse Jobb Kjærlighet Kropp Livsstil Mann Natur Nyheter Venner

Her har DU noe å tenke på!

01.03.2015

Jeg er en person som alltid har noe å tenke på. Tanker som handler om hva jeg skal gjøre akkurat der og da, dagen etter, eller noe jeg skal gjøre i fremtiden en gang. Tanker om min oppfatning av en annen person, eller meg selv. Tanker om skole, jobb og næringsliv. Tanker om familie, venner og nære. Tanker om totalt fremmede personer, som for eks. den utrolig kjekke mannen på trikken, som ser rett i min retning. Tanker om mat og rødvin. Tanker om ALT!
Det går ikke èn dag uten at jeg har tusen tanker, Og alle kommer gjerne bombaderende på meg idet jeg skal til å sove, som da gjør at jeg ikke får sove.. Sjokk.

 

Men.. 
Visste du forresten at vi mennesker har mellom 15 000-45 000 tanker hver eneste dag? Det er helt insane! Vanvittig mange tanker! Men noe som faktisk er enda mer insane er det at hele 85% av dem er negative!  85%!!.  85% er negative. Holy shit.

 

Dette ble jeg fortalt under et foredrag i forrige uke, av en veldig inspirerende mann ved navn Henrik Mærsk. Dette er faktisk blitt forsket på! Jeg fikk gåsehud når han fortalte det da, og får gåsehud bare jeg skriver om det nå. Jeg var virkelig i sjokk. At det negative i vårt hode er så sentralt.. Som hele 85%. Det er jo helt vanvittig..Er det rart mange av oss er lettere å irritere enn andre.. Det han da lærte meg på dette foredraget var en mangt, men bla. det å kunne skille de negative tankene fra de positive.

 

At når det da intreffer en negativ tanke, så trykker man på den røde knappen i hode vårt. Den røde knappen som tilsier at dette er noe du ikke skal bruke tid og energi på. At man skal legge den bakerst, innerst i hodet, og heller fokusere på de positive tankene i stedet. Vende det negative til noe positivt.
Når man da klarer å gjøre det, så får man en indre følelse som er gull verdt. Ved å ha et positivt tankesett så føler man seg bra.

 

Så hvorfor forteller jeg deg dette?
Jo grunnen til at jeg deler dette med deg, er fordi at jeg ønsker at du skal tenke på det, fordi at det virkelig satte spor i meg når Henrik fortalte meg det. Jeg fikk virkelig en tankevekker. Bokstavelig talt.
Nå sier ikke jeg at jeg er en person som vet bevisst at jeg tenker negativt og vil gjøre noe med det, men heller det å bevisstgjøre det nå. Være mer bevisst i hva jeg tenker på. Og bevisst prøve å legge vekk de negative og såkalte «røde» tankene. Og gi litt mer faen i de negative tankene. Noen av de er jo bra for oss, det vet jeg. Men ikke alle..
Så tenk litt på det. Ha det i bakhodet. Det skal jeg.

d20cad2b110e3a9d444b2d8fb63260c8

You Might Also Like

3 Comments