Blogg Livsstil

Verdens dyreste vann

28.01.2015

Hvor mye er du villig til å betale for en flaske med vann? Ja, faktisk betale for noe som vi har såå lett tilgjenglig i springen..

Jeg satt i forelesning i ste, hvor vi snakket om ulike typer vann og betydningen av de ulike merkene. Det siste merket som ble nevnt satte virkelig spor i min frontallapp. Flasken så ut som noe en hollywood-frue ville hatt i veska, og så absolutt ikke ut som vann. Mer som en flaske hvitvin. Det var «diamanter» på den, og hadde navnet Bling. Bling faktisk! Hvilke assosiasjoner knytter man til en vannflaske ved navn «Bling»?

Ikke nok med det. Foreleseren vår spurte oss om hva vi trodde den kostet. Ingen klarte å gjette det, og alle ble sjokkert når han fortalte det. En flaske med 0,7-0,8 L kostet nærmere 600kr!! FOR VANN!  Greit at den ser fancy ut, men jeg hadde aldri under noen som helst omstendighet kjøpt ei flaske vann til 600 kr. Jeg vet at vi nordmenn kjøper mye vann, men prisen er ganske så relevant spør du meg. En Imsdal til 30 kr er liksom greit. Ja til og med en flaske voss vann, som koster litt mer kunne jeg faktisk kjøpt. Men en flaske til 600? Nope..  Jeg googlet flasken, og fant ut at den var verdens dyreste vann i 2008. Ikke noe sjokk det, må jeg si.

For å sette ting i perspektiv så er det jo helt hinsidig! Tenk på barna i Afrika som må gå opp til 5 timer hver dag, hvis ikke mer, for å kunne få tak i en kanne med vann til hele familien. Er jo helt på jordet at vi skal bruke så mye penger på vann..

Det her er jo igrunn egentlig ganske så random å skrive om, men jeg ble så paff der jeg satt i timen i ste, så måtte bare dele dette med dere. Hva syns du om det? Ville du kjøpt denne flasken med vann til 600kr?

f03f172642ae6e854a462147e31700bf

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply