Uncategorized

Hot and sweet

30.12.2014

Jul handler om tradisjoner. Noe man vokser opp med. En av de tingene jeg har vokst opp med i julen er å lage drops med mamma. Jeg står ved siden av hun som liten, og følger nøye med mens hun lager. Hun er en smule stressa, det er varmt(!), og ting skal skje fort før det stivner, og uten at jeg eller hun brenner seg. Men til tross for stress, koste jeg meg alltid like mye hvert år, når vi lagde dem. Når vi sto og blandet ulike smaker og farger i uliker porsjoner. Alle ble forskjellig, men alle ble like gode, hver gang. Men nå er det noen år siden sist.

Så i år sa jeg til mamma. «Jeg har étt ønske når jeg kommer hjem til jul. Det er å lage hjemmelagde drops med deg. Som vi gjorde når jeg var mindre.» Så da, så snill som mamma er, gjorde vi jo selvfølgelig det. Vi dro ned til byen og fornyet det vi trengte. Er jo flere år siden sist, så råvarene var en smule gått ut på dato kan man da si..  Og ulikt fra da jeg var liten, var jeg «sjefen» for dropslagingen i år. Det var jeg som hadde ansvaret, det var jeg som skulle stå for lagingen, med mamma som hjelp i ryggen. Det var uvant, en smule stressende, jævlig varmt, men gøy!  OG, ikke minst. De ble rågode!  I dag lagde vi «Kongen av Danmark» drops, med smak av anis, og Mango/Lime drops!

DSC_0139N

DSC_0141N

DSC_0145N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply