Livsstil

Det er faen ikke verdt det.

28.12.2014

Hvert år snakker alle om de ulike nyttårsforsettene de har. Ting de vil bli bedre på i det kommende året. Det er ofte snakk om å gå ned i vekt, slutte å røyke/snuse, trene mer, spise sunnere osv. Alt omhandler gjerne noe med kroppen å gjøre. Jeg hører sjelden folk si at de vil tilbringe mer tid med familien, være mer ute i naturen for helsens skyld, gjøre ting som ikke går på kropp og utseende. Jeg syns det er leit, at alt fokus er rettet mot kropp og utseende. Er jo ikke sånn det skal være. Kan vi ikke fokusere på andre ting enn BARE det. Jeg personlig føler jeg kan bli flinkere til å sette ned foten, og ta avgjørelser som er bra for meg. Ikke basert på hva jeg tror andre vil ha det bra med.

Jeg har nylig akseptert at jeg kanskje har vært, og er en smule naiv når det kommer til folk. Jeg liker gjerne å tro at en person kun har gode sider ved seg, og skyver gjerne de negative sidene «under teppet». Jeg er en person som gir mye av meg selv til andre, og ønsker å please alle til enhver tid. Jeg vil at alle skal ha det bra, og ser ikke alltid at det ikke går begge veier.

I år har jeg brukt alt for mye tid på personer som ikke fortjener min oppmerksomhet. For en stund siden kom jeg over et sitat fra en ukjent person som sa; –«Ikke la noen bli en prioritet i livet ditt om du bare er et alternativ i deres». Det syns jeg er ekstremt viktig. Det og ikke holde på noe for lenge, når det igrunn ikke var noe å holde fast på fra starten av. Det drar deg bare ned, og tømmer deg for energi. Og det er noe jeg selv må jobbe med i året som kommer. Tar jeg kontakt med personer, som ikke viser noe tegn til interesse for å snakke med meg tilbake, så hvorfor skal jeg gidde? Da er det bare å gi faen, og så gå videre. Da er de ikke verdt det, rett og slett. De er ikke verdt min oppmerksomhet, når de ikke kan sende så mye som en tekstmelding tilbake, eller være noe som helst imøtekommende. At et initiativ ikke kun skal gå den ene veien, men begge veier. Det er ikke kun èn part som skal ta kontakt. Og det er noe jeg må innse. At jeg fortjener bedre enn som så. At jeg ikke må bruke så mye energi og kraft i personer og ting, som virkelig ikke fortjener det. Jeg må heller bruke all min tid og energi på folk som bryr seg om meg, som viser interesse, og som faktisk gir meg noe tilbake. Den positive energien. Om det er i form av omtanke, en god samtale, en klem, en hyggelig tekstmelding, ja hva som helst, bare noe positivt. At jeg gir av meg selv, og jeg får noe tilbake. Ikke bare den enveiskontakten hvor jeg håper og tror at den andre personen gir noe tilbake, når det aldri kommer..

Det er noe jeg skal bli flinkere til i året som kommer. Har du noen forsetter som ikke går på kropp og utseende?

a3a109c9e059b9acec2f898355fd01eb

You Might Also Like

9 Comments