Uncategorized

Desember- en ‘voksende’ måned for oss kvinner?

04.12.2014

Ja jenter, nå er det Desember igjen. Forrige måned var November, også kalt Movember. Menn grodde ut barten, og danderte den i flere former og fasonger. Nå er det Desember og de fleste vet hva det kan innebære. -Musember.

For dere som ikke vet hva Musember er, så er det den feminine varianten av Movember-barten.

Som et svar på guttas kamp mot prostatakreft, movember, inviteres damene til kvinnenes kamp mot livmorhalskreft: Musember. Fra 1. desember slipper vi ut hårveksten «der du vet». Og det skal ikke trimmes før selveste julaften (Aftenposten).»

 

Jeg vet at dette har vært et omdiskutert emne, og kommer opp ‘på bordet’ hvert år. Det har vekket både positive og negative holdninger og meninger blant folket, men blir det faktisk tatt seriøst? Jeg kom over på Facebook, at det i Desember selges rosa heklede trekanter, som man kan kjøpe til inntekt for kreftforeningen. En kan t.o.m lage dem selv, for å vise sin støtte.

Betyr dette da at vi skal la hekken gro, dandere den i ulike former og fasonger, kanskje t.o.m farge den?  Skal vi rett og slett opptre på samme måte som menn gjør under movember?

Hva synes dere?  Er det å dra «strikken» for langt? Skal vi farge dåsa vår rosa, og trimme den deretter? Skal vi alle gå rundt med heklede trekanter på ytterjakka?   Er dette bare enda en trend, hvor vi alle gjør det for å ikke føle oss utenfor det helhetlige bildet? Vil det svekke Movember, når vi kvinner har rosa måned både i Oktober og Desember?

Eller er det faktisk, in the end, et bra tiltak?

Hva synes dere?

image3101546318706093901 332-musember1 Musember trekanter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XoXo Mari Alena

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply knas 04.12.2014 at 01:43

    Altså – om dere jenter ønsker å dandere dere nedentil, i alle regnbuens farger, får være opp til dere.

    MEN det som er viktig i en slik sammenheng er å tenke på utfallet av en slik aksjon. Fører det til mer fokus, mer viten, og hyppigere sjekk for allmennheten, eller handler det mest om å følge trenden? Det er litt slik som «fakkeltog mot mobbing». Ja, det er kjempefint at så mange mennesker stiller opp på et slikt tiltak. Ja, det setter fokus på mobbing der og da. Men in the bitter end, fører det til en endring i samfunnet? Fører det til at mobbingen avtar? Kanskje et dårlig sammenligningsgrunnlag, ettersom både movember og musember genererer inntekt som kan benyttes til videre forskning rundt temaet. Men poenget mitt er at slike aksjoner må føre til noe. Jeg tipper at mange av de som støtter både movember og musember ikke har noe mer fokus, viten eller sjekker seg oftere på bakgrunn av disse dagene i November og Desember. Mulig jeg tar feil!!

  • Reply marialena 08.12.2014 at 14:23

    Knas: Tusen takk for kommentar:) Du er herlig. Det om det er en trend, eller et faktisk tiltak syns jeg også er vanskelig å sette foten på. Og om det, som du sier, in the end har noe å si. jeg selv visste ikke at folk strikket «pins» i forbindelse med denne saken, eller at det faktisk er kvinner der ute som lar dåsa gro. jeg har mest trodd at de fleste bare har køddet det til. at man sier de skal la den gro, men at de absolutt ikke mener det? Jeg er hvertfall veldig spent på å se om det har hatt noen effekt i slutten av måneden:)

  • Leave a Reply