For kort tid siden så opplevde jeg noe som satte meg ut ganske mye. Jeg skulle ta bussen ned til byen og når jeg skulle kjøpe billett så spurte bussjåføren meg om jeg skulle ha ungdomsbillett. Jeg så rart på han og sa fort nei. Inni meg så ble jeg nesten litt irritert, samtidig som sjokkert siden han faktisk spurte om jeg var under 20 år.. Greit nok at jeg var uten sminke og at noen ser mye yngre ut uten, men jeg ser ganske lik ut uten sminke. På bussturen ned til byen så satt jeg og egentlig var litt paff bare..

Når jeg kom hjem fra jobb, så måtte jeg jo snakke med min bedre halvdel om det som hadde skjedd på bussen. Jeg hadde selvfølgelig snappet han det rett etter at det skjedde, men det ble allikevel tatt opp igjen.

Og når Andreas og jeg snakket om det så sa han noe som fikk meg til å tenke. For han sa;
«Mari, det er jo egentlig ikke så rart at han spør. For vi vet jo hvordan ungjentene på ungdomsskolen og videregående ser ut nå. De er jo sminka som om de skulle vært på vår alder og eldre. Jeg skjønner godt at han da blir litt usikker».

Og etter å ha hørt det, så er jeg litt enig. For det er jo sant. Jentene nå i dag har et MYE større fokus på sminke og utseende enn hva de hadde før. Ja, jentene sminka seg før også, men da var ikke bla. skyggelegging, contouring, highlighting, fargekorrigering og microblading i fokus.

Jeg syns det egentlig er ganske leit og trist at det er blitt sånn. Jeg så det tydelig også bare for noen dager siden, når jeg sto og så på barnetoget på 17.mai. Først kom de søte små fra barneskolen, og så kom de ‘voksne’ fra ungdsomsskolen.. Kontrasten var så stor. Fra null sminke til all sminke. De var fine, det var ikke det, men det bare ble så rart at jentene i ungdomsskolen skulle se sånn ut. Slik som mine venninner på 25+ gjør..

Er du ikke enig? At det blir feil å se ungjenter så sminka? For jenter i ungdomsskolen skal ikke se ut som de er over 25?