I dag ønsket jeg å trekke frem en sak jeg har skrevet om tidligere, som ennå irriterer meg grønn..
3-excuses-for-smoking-1

Det er noe jeg har sett alt for ofte i det siste som jeg nå ønsker å ta opp. Det er dessverre noe som har skjedd i mange herrens år, som og ennå skjer, som jeg også har sett for mye av den siste tiden. Og det er foreldre som står utenfor et kjøpesenter med barnevogn og røyker..

Jeg har aldri vært noe fan av røyking, og har selv aldri tatt et trekk av en. Jeg har ikke noe i mot folk som røyker, og har et par venner som gjør det, stort sett på fest, men jeg hadde aldri vært sammen med en som gjør det- rett og slett fordi det er ekkelt og helseskadelig. Jeg har nå verdens beste samboer som er like anti-røyk som meg, noe som er utrolig bra.

Så når jeg da ser foreldre som stiller seg eksempelvis utenfor Oslo S, ved overgangen til Oslo City og Bussterminalen (der også alle de litt shady mennenskene står, sitter eller ligger) og røyker der, så blir jeg irritert. Eller nei, jeg blir ikke irritert, jeg blir mer forbanna.

For hvorfor skal du utsette et nyfødt barn for det? Hva er vitsen og poenget? Står oppi vogna og røyker omtrent.. Dere som foreldre skal liksom være rollemodeller og oppdragere. Om du så er avhengig og ikke klarer deg uten den ‘lufteturen’ ut for å røyke, så går dere faen meg i omganger, hvor den ene røyker først, mens den andre står inne og venter med babyen. Dere tar faen meg ikke med dere vogna ut..Så desperate etter et trekk kan dere vel ikke være.

Det var en annen episode som irriterte meg og det var mens jeg sto på jobb, da et foreldrepar skulle ut av Vinterbro senter for å røyke. Moren sier; «Vi stikker ut og røyker da». Faren svarer; «Ja, det kan vi. Men hva med babyen?».  Moren svarer; «Eh, vi tar henne jo bare med ut. Det går jo kjapt det. Og hun merker jo ikke det. Hun sover jo»..

HVA FAEN! Hallo!.. Er det noen hjemme tenker jeg da!
Jeg spør igjen; Hva er vitsen og poenget? Hvorfor utsette barnet ditt for det?

Det kan være at det kun er jeg som reagerer på det her, men det driter jeg i. For jeg syns ikke det er greit i det hele tatt. Jeg syns for det første at nybakte foreldre ikke skal røyke, og absolutt ikke ta med barnet ut når de gjør det heller. Makan.

Hva syns dere om det? Syns dere det er greit?

Smokering